El nostre director

joan-lainez-2

Joan Laínez Gualda neix a Llucmajor i comença els seus estudis de música als 7 anys amb la professora Antonia Noguera, els continua al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca estudiant amb Margalida Palou i Miquel Segura. Posteriorment es trasllada a Barcelona i segueix completant els seus coneixements amb la pedagoga i pianista Carme Poch.

Durant els darrers anys ha perfeccionat i consolidat els seus coneixements com a director coral realitzant cursos a diferents ciutats (Palma, Maó, Barcelona, Sevilla,…) amb els Mestres Manel Cabero, Joan Company, Fernando Marina, Josep Vila i Javi Busto entre d’altres.

Complementa els seus estudis essent membre de la Coral Juvenil de joventuts Musicals de Palma, dirigida per Concepció Oliver i, posteriorment i durant 10 anys, a la Coral Universitat de les Illes Balears.

En la seva activitat com a pianista ha realitzat nombrosos concerts junt amb corals com JJMM de Palma, Coral Universitat de les Illes Balears, Coral Madre Alberta, Coral UOM, Coral de Pollença, Coral de Sa Pobla, Coral de Nins Cantors de Sant Francesc, Coral Juvenil de la Federació de Palma, Mestres cantaires o Coral Femenina de Sant Francesc entre d’altres.

Amb aquests concerts ha visitat llocs com l’Auditori de Palma, Teatre Principal de Palma, Teatre Municipal de Palma, l’Auditori de Barcelona, Auditori del Conservatori Superior de Palma o Auditori del diari de Mallorca, interpretant música  a diferents pobles de Mallorca y Menorca i ciutats com Barcelona, Madrid, Sevilla, Roma, Assis, l’Alguer i Tetuan.

Ha participat en diferents enregistraments, tant per a la televisió (com a pianista de la Coral universitat de les Illes Balears per TVE Balears o amb l’Orfeó Mayurqa com a director, en el “Concert de Nadal” per a IB3) com en diferents CD (“El cant del llaurador” amb la rapsoda Francesca Canyelles i dedicat a la música tradicional i popular de les illes Balears, “Així fent escola” amb l’escola de Música i Danses de Mallorca, “Celebrem el Senyor” o “Orfeó Mayurqa 25 anys” amb l’Orfeó Mayurqa…) i ha estat, durant sis anys, el director de l’Orfeó Mayurqa.

Actualment, dirigeix diferents formacions corals. Cor de Pollença, Cor Ciutat de Mallorca, Mallorca Gay men’s Chorus, Noname Chorus, Teen Spirit Chorus i el projecte social amb el cor infantil del Terreno Quatre Vents. Així mateix ha participat en diferents produccions musicals com “Blancaneus”, “La Cenicienta”, “La Bella i la Bèstia” del director Rafel Brunet i “Repoker” de la companyia Illamor.

Amb el Cor Ciutat de Mallorca ha realitzat concerts juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears  a la Sagrada Família de Barcelona realitzant l’estrena nacional del Rèquiem “Eternal Light” de H. Goodall, o l’estrena mundial de la simfonia “Tramuntana” del jove compositor Antoni Mairata”. També ha realitzat un programa de gospel que han vist prop de 6000 persones en els diferents concerts realitzats.

I  amb el Mallorca gay men’s Chorus, han realitzat prop de 70 concerts en no més de 3 anys, amb més de 15.000 espectadors a tota la Illa de Mallorca, participant al programa de TVE “Alaska y Coronas!” amb la Terremoto de Alcorcón, o el concert al Cadogan Hall de Londres, convidats per la coral Pink Singers.